• Kleinich

Landhaus_Arnoth_kleinich_kirchspiel_wein_3c845d1a7b[1] Kirchspiel_Kleinich_Wald_01_52ffdf6873_137bf9e194[1]

De deelgemeente Kleinich ligt in het deel van de Hunsrück dat bij de vakantieregio Bernkastel-Kues hoort. De bosrijke heuvels van het Middelgebergte waar heerlijk kan worden gewandeld, grenzen aan de idyllische dalen van de Moezelstreek.

De gemeente met ca. 750 inwoners bestaat sinds 1974 uit acht voormalig zelfstandige dorpjes: Emmeroth, Fronhofen, Götzeroth, Ilsbach, Kleinich, Oberkleinich, Pilmeroth en Thalkleinich. Het kleinste dorp is Ilsbach met ongeveer 30 en het grootste dorp is Kleinich met ongeveer 250 inwoners.
Samen met de nog steeds zelfstandige gemeente Hochscheid vormen de dorpjes het “Kirchspiel Kleinich”.
In 1996 zorgde de eerste deelname aan de wedstrijd “‘Unser Dorf soll schöner werden” voor furore. Nadat de deelgemeente Kleinich in het district en in de regio had gewonnen, behaalde het zelfs de tweede plaats van de deelstaat Rijnland-Palts. Het symbool van Kleinich is de grote kerk, die in 1789-1790 werd gebouwd maar waarvan de klokkentoren uit 1539 stamt.
Het landschap om het Kirchspiel is bij uitstek geschikt om te wandelen en te fietsen door de ongerepte natuur, door de dalen van de Moezel en door de bossen.
De gemeente is echter ook een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes met de auto of op de fiets naar b.v. Bernkastel-Kues, Idar-Oberstein of Traben-Trarbach.
Als u graag buiten bent, zijn de mooie dorpjes in Kirchspiel Kleinich een leuk doel om naartoe te gaan.

Hier vindt u informatie over Feesten en evenementen.

 

  • Longkamp

longkamp1 longkamo2

Longkamp ligt omringd door weilanden en bossen verscholen in een betoverend mooi landschap en is een ideale uitvalsbasis voor de natuur- en wandelliefhebber.

Dit dorpje midden in de natuur behoort tot een van de grootste dorpen van de regio en biedt met zijn uitstekende infrastructuur alle voorzieningen voor een geslaagde vakantie in deze streek.
Longkamp ligt vlakbij Bernkastel-Kues, maar wel iets hoger. Het uitzicht op de Moezel- en Hunsrückregio is adembenemend.

Blijkbaar wisten de Romeinen het bekoorlijke landschap van de Hunsrück al te waarderen, want ze vestigden zich op deze plek en daarmee begon de bijna 1000-jarige geschiedenis van “longus campus” (Latijn voor het lange veld).

Hier vindt u informatie over Feesten en evenementen.

 

  • Monzelfeld

monzefeld1 monzefeld2

De “poort naar de Hunsrück“ ligt op een kleine 7 km van Bernkastel-Kues en de Moezel, verscholen tussen weilanden en bossen

Monzelfeld, een juweeltje in de Hunsrück met 1.350 inwoners, kan op een lange geschiedenis bogen. De plaatsnaam wordt voor het eerst als Munzelvelt vermeld in een oorkonde van 634.

Met een ligging van 450 boven NAP is het de poort naar de Hunsbrück. Via goed gemarkeerde wandelwegen zijn alle bezienswaardigheden in de nabije omgeving makkelijk bereikbaar. Deze verbinden Monzelfeld met de deelgemeente Annenberg en de omliggende plaatsjes van de Hunsrück en de Moezel.

Schilderachtige bossen, weilanden en dalen met ruisende beekjes en romantisch gelegen molens bieden een afwisselend decor en een uitgebreid aanbod aan wandelingen. Bovendien zijn er verschillende uitzichtspunten, waar tot ver over het Moezeldal gekeken kan worden.
Veel verenigingen dragen bij aan het culturele leven in het dorp. Vakantiegangers kunnen in eenvoudige etablissementen, pensions en B&B van hun vakantie genieten en zich laten verwennnen.

Hier vindt u informatie over Feesten en evenementen.

 

  • Kommen

kommen1 kommen2

De uitgestrekte bossen met een goed gemarkeerd wandelwegennet maken Kommen in de Hunsrück tot een ideale vakantiebestemming.

Kommen, een klein dorpje met 275 inwoners, ligt idyllisch aan de rand van de Hunsrück op maar 9 km van Bernkastel-Kues. Geniet van het schitterende panorama op de heuvels van de Hunsrück tot over het Moezeldal en tot in de Eifel.
De ongerepte natuur en de familiaire sfeer in Kommen is zo uniek, dat iedereen graag naar Kommen komt …

Hier vindt u informatie over Feesten en evenementen.

 

  • Hochscheid

Hochsceid1 Hochscheid_Statue_Sirona_01_56de140562_0bc5b80dcc[1]

Het wandel- en fietsdorp Hochscheid met 270 inwoners ligt aan de voet van de 746 m hoge Idarkopf in de Hunsrück. Hochscheid is ideaal voor een gezinsvakantie.

In de ruime vakantiewoningen voelt iedereen zich thuis en ze zijn een goed uitgangspunt voor allerlei uitstapjes, b.v. naar Idar-Oberstein, Bernkastel-Kues, Trier of Koblenz. Natuurliefhebbers vinden hier ontelbare fiets- en wandelpaadjes om lange wandel- en fietstochten te maken. s’ Winters zijn er op de Idarkopf geprepareerde pistes en een langlaufloipe.
Cultuur- en geschiedenisliefhebbers kunnen in Hochscheid het beroemdste heiligdom van de Keltische godin Sirona bezoeken. Sirona was de godin van de bronnen, de vruchtbaarheid en de genezing.

Hier vindt u informatie over Feesten en evenementen.

 

  • Trier

trier

Trier is de oudste stad van Duitsland met meer dan 2000 jaar geschiedenis . Trier, aan de andere kant een jong van hart stad met een toekomst die geografisch is gelegen in het ” hart van Europa ” .

» Augusta Treverorum , ” vandaag Trier , werd gesticht in 16 voor Christus door de Romeinen onder keizer Augustus in de buurt van een tribale heiligdom van Celtic Treverians .

In het jaar 293 van de keizer Diocletianus op het moment benoemd de genoemde Treviris stad van de Romeinse keizerlijke residentie en hoofdstad van het West-Romeinse Rijk .

In het 5e Eeuw veroverd door de Franken , Trier kwam in de verdeling van het Karolingische rijk 870 voor Oost- Frankisch – Duitse rijk.
In de 12e Eeuw waren de aartsbisschoppen van Trier dezelfde kiezers . Ze maakten Trier de hoofdstad van hun kiezers , die tot zijn ontbinding aan het begin van de 18e tot 19 Eeuwse bloei tijden van hoge en lage dalen meegemaakt . Na een korte tijd Franse handen , Trier behoorde tot Pruisen in 1815 en na de oprichting van de Bondsrepubliek Duitsland 1949 voor de deelstaat Rijnland – Palts .

Vandaag Trier met zijn 100.000 inwoners , district hoofdstad van het district Trier , universiteit en diocesane stad .

Economisch Trier centrum van het wijnbouwgebied Moezel , Saar en Ruwer , ook bekende locatie , een aantal wereldberoemde bedrijven in de voedings-en drankenindustrie , de textielindustrie , precisie-engineering , de bouw en de ambachten.
Op Moselschiffahrtsweg is een industriële en haven van overlading , alsmede een vrachtcentrum . Trier is het winkelcentrum van Trier land en in de buurlanden .

In termen van het toerisme , Trier is een goede reisbestemming voor gasten van over de hele wereld , een populaire ontmoetingsplaats en conferentieruimte , een unieke en ontspannen vakantie . Trier is het uitgangspunt voor uitstapjes naar de Moezel en de Saar , de Eifel en de Hunsrück en in de buurlanden van Luxemburg , België en Frankrijk .

De monumenten zijn stenen werktuigen uit de Romeinse en keurvorst tijd . Zowel de Porta Nigra , de keizerlijke baden , het amfitheater , de Barbara baden , de veemarkt neuausgegrabenen baden en de Romeinse brug over de Moezel laten ons vandaag , de statige proporties van een ooit prachtige Romeinse stad . De vele gasten jaar na jaar om de stad te bezoeken , kan worden betoverd door de unieke sfeer , waarin oude en nieuwe aantrekkelijke overlappen elkaar maakt .

Cultureel Trier is een openlucht museum van Europese architectuur met gebouwen uit de Romeinse , Romaanse en gotische periode en de renaissance , barok en classicisme .
Eeuwenlang , de stad is het centrum van de regio Moselle . Naast een universiteit en een hogeschool , het herbergt de Europese Academie voor Schone Kunsten en de Academie voor Europees recht . Trier is rijk aan culturele instellingen en scholen .

http://www.trier.de

 

  • Ida Oberstein                   BernKastel

ida                       bern

 

Sluit Menu